Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Sikkes teadélután a karácsonyfa alatt: így készíts házi teát!

2017. december 22. - Megérzések_admin

Nincs is jobb délutáni elfoglaltság, mint egy jó meleg tea társaságában beülni a hintaszékbe a kandalló előtt, és sütkérezni a karácsonyfa fényében. Ahogy villódznak a színek, a lelkünket átjárja a karácsony szelleme, az aromás ital fenséges íze pedig kellemes élménnyel kápráztatja el az ízlelőbimbóinkat. Bizony a teázásnak is meg lehet adni a módját, különösen addig, amíg áll a karácsonyfa és díszes ruhában parádézik az egész ház.

fejlec_2.jpg

Még jobb, ha együtt a család, hiszen akkor közösen ülhetitek körbe a fát, vagy süppedhettek bele a kanapéba. A tea úgy a jó, ha friss, úgy élvezhető, ha aromás és gyümölcsös. Amikor meghalljuk ezt a hárombetűs szót, azonnal a papírdoboz jut eszünkbe, benne a filterek. Pedig a tea úgy a legfinomabb, ha igazi gyümölcsből vagy növényből készül. Lehet már kapni szálas teákat, ám te magad is készíthetsz keveréket.

Ha karácsonyi ízekre vágysz, akkor készíts zöldteát 2 evőkanál teafűből másfél liter vízben, majd adj hozzá egy fahéjrudat, egy vaníliarudat, 4-5 szegfűszeget, 1 citromot – karikázva –, 2 narancsot – szintén karikázva –, egy kis mézet és két evőkanál reszelt gyömbért. És ezeket még elő sem kellett készítened. Mi van akkor, ha szárítani szeretnéd?

b2f7bc93ca5c09e4327dda3da773cb51.jpg

A növényeknél viszonylag egyszerű a helyzet, hiszen csak kiteszed egy ruhára, szétteríted, és néhány nap múlva kész is. A gyümölcsöknél viszont egy kicsit más a dolgod: használnod kell a sütőt! Darabold fel a különböző gyümölcsöket: almát, narancsot, citromot, csipkebogyót, körtét stb. és terítsd szét egy tepsin. Ha csak egyféle teát akarsz csinálni, akkor annak megfelelően csak citromot vagy csak narancsot rakj a tepsire. Tedd a sütőbe 180 fokra minimum tíz percre, közben pedig folyamatosan ellenőrizd. Ha elkészültek, tedd őket dobozba, és vedd elő, amikor egy jó teára vágysz: az aszalt gyümölcsöket áztasd minimum fél óráig, majd fogyaszd az italt ízlés szerint. Hadd ajánljunk hozzá néhány csodálatos bögrét is! Mi több, ha szétnézel a webshopunkban, még teatartó dobozokat is találsz, amelyeket bátran feltölthetsz különböző ízesítésű keverékekkel.

c6dae07d1150704a2942e5acd9693c77.jpg

Sőt, ha megjönnek a vendégek, csak kikészíted a teáskészletedet, valamint a teakeverékes dobozaidat, és ők választhatják ki, milyen teát szeretnének. Sokkal esztétikusabb, finomabb és egészségesebb, mintha filteres teát kínálnál.

A teadélután nem lehet teljes a vintage stílusú kanna nélkül, amely gyönyörűen odaillik az ünnepi asztalra a sütemények és a csészék közé. Szerezzünk be mellé egy különleges szalvétatartót is! 

9f5b7afa6cd8b65afb74e2abb396889b.jpg

Ó, és persze ne feledkezzünk meg a finom falatokról sem! Ha már egy szelet sütemény se maradt szentestéről, akkor böngészd át a következő recepteket és válaszd ki a kedvenced!

Kellemes pihenést és teázást kívánunk!

 

Képek forrása: pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr6813517797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása