Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Ugye, milyen bosszantó tud lenni a sötét szoba? Vigyél fényt az életedbe ablakcsere nélkül!

2018. február 08. - Megérzések_admin

Gyönyörűek azok a házak, ahol hatalmas, földig érő ablakokon árad be a fény a szobába. Olyan, mintha minden szó szerint fényárban úszna. Ellenben azokkal a helyiségekkel, ahol alig szökik be egy apró fénysugár a kis ablakon. Mi ilyenkor a teendő, ha nem szeretnéd kibontani a falat és egy nagyobb ablakot beépíteni? Olvass tovább, mindjárt kiderül!

fejlec1_2.jpg

A sötétség átkát gyakran rendkívül nehéz megtörni, mert a probléma abból fakad, hogy túl kicsik az ablakok, vagy éppen észak felé néznek, esetleg a szomszéd ház vagy néhány fa állják el a fény útját. Erre szokták azt mondani, hogy ha nem tudunk bemenni a főkapun, akkor majd beszökünk a hátsó ajtón. Ugyanis van számos olyan praktika, amellyel megoldódik a sötét szoba mizéria, így nem kell többé egy félhomályos barlangban élned.

Az első kézenfekvő dolog, amit megtehetsz, hogy mesterséges fénnyel pótolod a természeteset. Nem! Nem úgy, ahogy te gondolod! Tegyél a hálószobád éjjeliszekrényére egy lámpát, és kapcsold fel. Ha mindössze egyetlen fényforrás van a szobában, akkor sok árnyék keletkezik, így a helyiség hátborzongató és ugyanolyan sötét lesz, mint eddig. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, ha legalább kettő vagy három fényforrást is elhelyezel a szobába.

Az sem elegendő, ha van egy jó nagy csillárod, mert így is keletkezhetnek sötét részek. Oda mindenképp tegyél kislámpát energiatakarékos égővel.

f9ca1d0aaa1a21a7ca3e83dfb876c48c.jpg

A második trükk a szoba színében rejlik. Nem azt mondjuk, hogy fesd világosra a falat! Ez kicsit ellentmondásosnak tűnik, de a fehér és a világos színek csak akkor ragyognak szépen, ha fény éri őket, mivel visszaverik azt. Ellenben egy sötét szobában a fehér falak is elszürkülnek, árnyékossá válnak. Ehelyett válassz egy gazdagon telített, közepes erősségű nüanszt. A mélyebb árnyalatoknak nem kell fény ahhoz, hogy érvényesülni tudjanak, így elnyelik az árnyékokat. Ilyen a hűvös, mégis hangulatos kék, szürke, zöld vagy lila.

Azt már tudjuk, hogy a tükrök tágítják a teret, ezért kis helyiségekben érdemes használni őket. Emellett azonban a sötét szobákból se hagyjuk ki, hiszen a tükör is visszatükrözi a fényt. Ezért mindenképp az ablakkal szemben helyezd el, például a szekrény ajtajára.

5d6dda526d58767f7daf80ce7b48215a.jpg

Ne feledkezzünk meg a függönyökről sem. Ha kicsi a szoba ablaka, és a szomszéd úgysem lát be rajta, akkor mi értelmük? Oké, persze, szép, ugyanakkor azt a kis fényt is elveszi, ami bejuthatna a parányi ablakon. Ha mindenképp függönyt szeretnél, használj áttetsző drapériákat.

A sötét szoba hosszú távon eléggé bosszantó, és ha szó sem lehet a felújításról, akkor lapozd fel ezeket a trükköket.

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr5913646246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása