Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

4 lakberendezési tipp a dolgozószobában – Munka hatékonyan!

2018. február 20. - Megérzések_admin

Te is otthonról dolgozol? Szeretnél egy kényelmes szobát, egy nyugodt menedéket, ahol hatékonyan tudod végezni a munkád? Akkor jól figyelj! Megmutatjuk, hogyan rendezd be a dolgozószobád!

fejlec1_3.jpg

Mit látsz a lelki szemeid előtt, ha meghallod azt a szót, hogy dolgozószoba? Egy átlagos helyiség, számítógép vagy laptop, nyomtató, egy asztal, egy irodai szék, telefon és a sarokban egy könyvespolc. Lehangoló nem igaz? Hogyan tudna bárki hatékony munkát végezni egy olyan helyiségben, ahol már akkor elalszik, amikor belép? Kövesd tippjeinket, és többé nem fogsz elbóbiskolni a billentyűzet fölött!

  1. Természetes fény és friss levegő

Az első nagyon fontos dolog, hogy a szoba a te igényeidhez és kényelmedhez legyen igazítva. Mivel sok időt fogsz ott tölteni, a legjobb, ha az asztalodat természetes fényforrás közelébe helyezed. Így csak akkor kell kislámpát kapcsolnod, ha odakint már szürkül. A mesterséges fény egyébként is olyan fárasztó!

Az ablak közelsége azért is jó, mert ha kinyitod, azonnal megcsap a friss levegő, és az agyad, a gondolataid is felpörögnek. Sőt, ha egy kis pihenésre vágysz egy kávé mellett még a hóesésben vagy a madarak játékában is gyönyörködhetsz.

6337a920b38cb8949c6c59f8216b4756.jpg

  1. Egy jó szék nélkül egy tapodtat se!

Említettük a kényelmet. Az otthoni munka elengedhetetlen kellékei a következők: egy asztal, ami elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférj rajta, és egy szék, amin nem kezd el egy óra után fájni a derekad. A legjobb választás egy jobb minőségű irodai szék, ami megfelelően tartja a hátad, és kényelmesen el tudsz rajta helyezkedni. Az asztalod alá még egy kis lábtartót is elhelyezhetsz, ha szereted feltenni a lábad. Hidd el, sokkal jobban fog menni a munka, ha nem kell folyton ülőhelyzetet változtatnod, mert egyszerűen mindenhogy szétszakad a derekad.

TIPP: Ha kicsi a helyiség, ezért csak egy kisebb méretű íróasztal fér be, akkor se ess kétségbe! Nyugodtan szereltess lebegő polcot az asztalod fölé, ahol azokat az eszközöket, iratokat tartod, amire napi szinten szükséged van.

fd5adab4486d25e315968b2e72961993.jpg

  1. Szabadulj meg a feleslegtől!

A kevesebb, néha több az otthoni irodában is. Szabadulj meg a felesleges eszközöktől, és ne gondold túl a helyiséget. Nem kell semmi extra, csak amire tényleg szükséged van, ami egy kis életet visz a környezetedbe. Például egy kis könyvespolc szakkönyvekkel vagy virágokkal még oké, de egy kis polc a rádiónak már nem. Munka közben ugyanis érvágás zenét hallgatni. Így nem tudsz eléggé koncentrálni, és biztosan nem leszel hatékony.

TIPP: Ha az otthoni irodádban ügyfeleket is fogadsz, akkor mindenképp a bejárathoz közel rendezd be. Így nem kell idegen embereknek végigmenni a házadon, például az alvó baba, a kupis gyerekszoba vagy a mosatlan edénnyel teli konyha mellett.

c80596c4acf591209a092c89c2a0666d.jpg

  1. Vigyél színt a munkába!

Ám eddig még mindig csak egy szürke, hétköznapi szobát sikerült berendeznünk. Azonban nem kell így maradnia! Lehet játszani a színekkel is, és mondhatod, hogy a te irodád bizony sárga lesz, mert a napfényre emlékeztet. Vagy rózsaszín, mert az a kedvenced. Esetleg az egyik falat még be is tapétáztatod, hogy vibrálóbb, stílusosabb és élettel telibb legyen a helyiség.

Adj hozzá személyes érzéseket, boldog színeket, pezsdítő mintákat, vagy egy olyan stílust, amit kifejezetten szeretsz. Szerezz be színes tárolódobozokat a különböző papíroknak, postai leveleknek, állíts fényképet az asztalra, vagy szögelj festményeket a falra. Vedd magad körbe virágokkal, gyertyákkal vagy színes kiegészítőkkel, és meglátod, nem lógó orral, hanem nagy mosollyal az arcodon fogsz belépni a dolgozószobádba!

Képek forrása: pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr8313685348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása