Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

11 hangulatos ötlet az erkély és a terasz berendezéséhez

2018. április 19. - Megérzések_admin

Az időjárás kezdi utolérni önmagát; végül csak beköszöntött a jó idő, amelynek következtében mindannyian a szabadba vágyunk. Ezért, ha van teraszod vagy erkélyed, akkor mindenképp használd ki a lehetőséget: hozz létre magadnak egy kellemes relaxáló helyet! Hogyan csináld? Mindjárt megmutatjuk!

erkelyfejlec.jpg

Először kezdjük azzal, hogy miért jó az erkélyen vagy a teraszon kialakítani a pihentető kis odúnkat. Az egyik ok a természet közelsége: kint vagyunk a szabad levegőn a virágok között. Mert bizony növény nélkül nem terasz a terasz, és nem erkély az erkély. A másik ok, hogy ezeknek a helyeknek van egyfajta varázslatos hangulatuk.

Gondolj bele!

Reggel összefogod magadon a köntöst, kávéval a kezedben, papucsban kicsoszogsz a teraszra, leülsz a kényelmes székedbe – ahol egyébként gyakran szoktál olvasni is, mert mikor beleülsz olyan, mintha egy meleg ölelésbe burkolóznál –, és élvezed a madárkoncertet, miközben a forró feketét kortyolgatod. Sokkal jobban telik a nap egy ilyen kellemes indítás után.

Tavasszal persze nemcsak kávézni, hanem akár étkezni is kiülhetünk. Nincs is romantikusabb és pihentetőbb annál, mint megvacsorázni a lemenő nap utolsó sugaraiban sütkérezve.

Ám, ha ilyen terveid vannak, akkor persze számolnod kell a mérettel is. Kis erkélyre és teraszra is be lehet rendezni egy apró étkezősarkot, viszont érdemes jól megválogatni a bútorokat. Ha egy mód van rá, ne zsúfoljuk tele mindennel a teret. Elrontja az élményt, ha egy talpalatnyi hely sincs körülöttünk, és lépni is alig bírunk.

Kicsi az erkély vagy a terasz?

Ha csak egy apró erkély vagy terasz tartozik a házhoz, azt is becsüljük meg. Mielőtt feldobnánk kicsit, mindenképp írjunk listát a legfontosabb tárgyakról és kiegészítőkről. Mit szeretnénk ott látni? Egy reggeliző sarkot? Egy nyugágyat? Gyűjtsük össze az ötleteinket, és állítsunk fel fontossági sorrendet.

Az is lehet, hogy mindössze egy apró, körasztalnak és egy széknek van hely, viszont izzósorokkal, lámpásokkal, fényfüzérekkel, kaspókkal, virágokkal, díszpárnákkal vagy egyéb díszekkel bármikor feldobhatjuk az apró mennyországot. Gyakorlatilag bármit felhasználhatunk, ami a szívünk vágya; amitől jobban, boldogabbnak érezzük magunkat.

Sőt, még egy függőággyal is rengeteg helyet nyerhetünk. Plusz, hol lehetne jobban kikapcsolódni, mint egy függőágyban? Ó, és persze ne felejtsük el kihasználni az oldalfalakat se! Oda is akaszthatunk virágokat, lámpákat, gyertyatartókat vagy fűszernövényeket.

Most pedig jöjjön 11 ötlet 1 képgalériába szedve, amivel hangulatossá tehetjük a teraszt és az erkélyt.

 

Szeretnél még több inspirációt? Akkor nézd meg ezt az 5+1 ihlető erkélyt, ahol még létezni is öröm!

 

Képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr8313849144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása