Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Te tudod, mi a rend titka?

2018. május 03. - Megérzések_admin

Hiába harcolsz folyamatosan a rendetlenség ellen, legtöbbször mégis az győz? Noha több csatát is elvesztettél már, szeretnéd végre a háborút te nyerni? Tudod mi a rend titka? Ne gondolj nagyra, hiszen nem kell feltalálnod a spanyolviaszt. A megoldás: az okos tárolás.

8e8fe9df28747678689bc2893bbd864a.jpg

Ám mielőtt hozzáfognál átgondolni a holmijaid elrendezését, egy valamit meg kell tenned. Tudom, nagyon nem szereted ezt a szót, és amikor meghallod, a hideg futkos a hátadon, de egyszer elérkezik a pillanat, amikor már nem halogathatod tovább. Szerintem, már sejted mire gondolok. Úgy van! A selejtezésre.

Ezt bizony időről időre el kell végezned ahhoz, hogy ne boruljanak ki a ruhák a szekrényből, és ne nőjön a fejedre a sok tárgy. Legbelül mindannyian egy kicsit kényszeres gyűjtögetők vagyunk, de ez nem olyan dolog, amin ne lehetne változtatni. Ha elkészültél a selejtezéssel, akkor jöhet a varázslat.

Ezeket az ötleteket egyébként azoknak érdemes leginkább ellesni, akik kis lakásban élnek. Nekik ugyanis még fontosabb, hogy körültekintően használják ki a helyet, hiszen szűkében vannak. Szerencsére a legtöbb okos megoldásra magad is könnyen rájöhetsz, ám ha mégsem, akkor itt van ez a bejegyzés, ahonnan inspirációt szerezhetsz.

Az egyik legkézenfekvőbb trükk, amit a leggyakrabban elfelejtünk az a falak „belakása”. Mit jelent mindez? Nos, azt, hogy végre rugaszkodj el a földtől, és emelkedj a magasba. Na persze nem kell az égig, elég csak szemmagasságba vagy még onnan egy karnyújtásnyira: néhány lebegő polc, kampó vagy akasztó több helyet tud spórolni, mint hinnéd. Ám ez még mind semmi, hiszen ha minden tárgynak sikerült megtalálni a helyét, nem fogod tanácstalanul ide-oda pakolászni, nem lesz útban, és nem fog rendetlenséget okozni.

Mi szolgálhat még tárolóként? Az ajtó! Csak egy akasztót kell felszerelned, és máris lesz hely a táskádnak, az éppen hordott kabátnak, aminek mindig kéznél kell lennie, vagy a sálaknak, esetleg öveknek.

Ám a rend alapja nemcsak a kreativitás, hanem – ahogy a nevében is benne van – a rendszerezés is. Ehhez a legjobb eszköz a tároló doboz vagy kosár. Sokan nem használják, szinte el is feledkeznek róluk, pedig okos megoldásnak számítanak.

Miket tárolhatsz bennük? A szekrény aljába, az ágyneműtartóba bedobált vagy a szekrényen felhalmozódott kacatokat (régi magazinokat, fürdőszobai kellékeket, játékokat, cipőket, könyveket stb). Semmi nem tűntetni el olyan stílusosan a káoszt, mint egy jól megválasztott, dizájnos doboz.

Hasonlóan kreatívan rejti el a különböző tárgyakat az a konyhai ülősarok, amelynek felnyitható a teteje. Ha lecseréled a régit, mindenképp érdemes meggondolni, mivel pótolod.

Persze más és más tárolási lehetőségekkel kecsegtet a konyha, a fürdőszoba, a nappali és a háló. Ha már az egyik helyiséget sikerült megregulázni, sokkal nyitottabban fogsz hozzáállni a rendhez, és ott is meglátod a nyerési esélyeidet, ahol eddig sansztalan volt a győzelem.

Szeretnél még több inspirációt gyűjteni? Nézd meg legújabb Pinterest táblánkat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr4513888086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása