Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

13 raklapbútor, amelyből 3 a te otthonodból sem hiányozhat

2018. május 23. - Megérzések_admin

Gondoltad volna, milyen egyedi és stílusos kiegészítők és bútorok születhetnek néhány raklapból? Nem? Akkor garantáltan le fog esni az állad. Kattintsd végig a galériánkat, amit Neked állítottunk össze, és ha elnyerte a tetszésedet, még azt is megmutatjuk, hogyan tudsz Te is divatos raklapbútort készíteni. Készen állsz a teljes döbbenetre? Akkor lássuk azokat a képeket!

raklapfejlec.jpg

A raklapok kreatív újrahasznosítása nem egy új keletű dolog, hiszen az interneten számos praktikus ötlettel találkozhatunk. Csokorba is szedtünk néhányat, hogy beinduljanak a fogaskerekek az agyadban, és szárnyra kaphasson a képzeleted, hiszen álmaid bútora csak egy karnyújtásnyira van. És tudod, mi a legjobb az egészben? Hogy nem kell több tíz vagy százezret költened rá, hiszen mindössze néhány raklapra és egy kis fantáziára van szükséged hozzá.

Inspirálódj, kísérletezz, és dobd fel az otthonod egyediséggel!

A raklapbútorok annak köszönhetik népszerűségüket, hogy olcsók, és szinte bármit elkészíthetünk belőlük. Mintás párnákkal, színes plédekkel, huzatokkal és puha szivaccsal ellátva bármelyik nappaliban megállja a helyét, mint ülősarok. De csinálhatunk belőle például polcot a falra, fürdőszobatükröt, fényképtartót, bortartót, tévéasztalt, fotelt, dohányzóasztalt, virágtartót, sőt még íróasztalt és kerti bútort is. Hát nem nagyszerű?

A raklapok elsősorban fenyőből vagy nyírfából készülnek, méretük általában: 120x100-as, 120x80-as vagy 80x60-as. Ha nincs otthon, akkor keresd fel a tüzépeket vagy nagyobb kereskedőket, ahol lényegesen olcsóbban lehet hozzájutni.

Ahhoz, hogy minden igénynek megfelelő bútort készíthess, tisztában kell lenned a méretekkel. Vegyünk például egy kanapét: mérd le, milyen magasnak kell lennie, és ne felejtsd el a szivacs méretét és hozzáadni. Ha széket készítesz, akkor az asztal magasságát kell kiszámolnod, hogy kényelmesen fölé tudj hajolni, vagyis elég magas legyen a szék.

Tehát, ha megvetted a raklapot, lemérted, utána méretre kell vágnod. Ehhez használj dekopírfűrészt. Ha dohányzóasztalban gondolkodnál, fúrj a raklap aljára kerekeket, hogy könnyebben tudd mozgatni. Lesd el a videóból, hogyan kell:

Ezt követően le kell csiszolnod, végül lakkoznod (használhatsz színes vagy színtelen fajtákat is). Ez is egy hosszabb folyamatot igényel, hiszen meg kell várni, míg megszárad, valamint figyelni kell, hogy vékony rétegben vidd fel. A felületére (utolsó rétegként) csónak lakkot kenj, ha azt szeretnéd, hogy szép fényes legyen.

Ezt követően érkezünk el a legizgalmasabb és legkreatívabb részhez: a dekorációhoz. Itt aztán nem szabad hagyni, hogy bármi is korlátozza a képzeleted. Fess a bútorra mintákat, használj különböző textíliákat és kiegészítőket.

Még több raklap-inspirációra vágysz? Akkor tekintsd meg a legújabb Pinterest-táblánkat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr3813994608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása