Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Filléres karácsonyi ötletek befőttesüvegből

2016. november 19. - Zöldi Anita

Jövő héten már advent, ezért úgy érzem, épp itt az ideje hogy elkezdjek karácsonyi dekorációs ötleteket posztolni. :) Szembejött velem a múltkor néhány ötlet a Pinteresten, amit szerintem mindenféleképpen érdemes kipróbálnod, ha szeretsz saját kezűleg dekorációt készíteni. Ezeket otthon fellelhető dolgokból is össze tudod dobni, maximum hobbifestéket vagy szalagokat kell beszerezni hozzá. Az elkészítéséhez nem kell sok idő, egy lusta vasárnap délután pont elég hozzá :) Különösebb kézügyességet sem igényel ezeknek az ötletes karácsonyi dekorációknak az elkészítése, és költened sem kell rá igazán, viszont nagyon jól néznek ki, és egyediek is.

welcome-home-blog-festett-befottes-uvegek.jpg

Ehhez aztán tényleg nem kell semmi extra: vegyél elő a spájzban lapuló befőttesüvegekből néhány egyformát, vagy hasonló méretűt, és tömd tele karácsonyfadíszekkel. Felhasználhatod erre a régebbi, esetleg kopott vagy törött díszeket is, de nem csak díszeket, hanem például tobozokat, tavalyi szaloncukrot is felhasználhatsz. Nem is muszáj karácsonyfa alakzatba összerakni (főleg akkor, ha van macskád vagy kisgyereked), az is jól néz ki, ha 2-3 üveget egymás mellé raksz. Kösd át az üvegeket szalaggal!

karacsonyi-disz-befottes-uveg2.jpg

Ez nagyon ötletes, igazán kreatív karácsonyi dekoráció ötlet, és alig kell hozzá valami. A befőttesüvegekre ragassz papírból kivágott fenyőfákat, házikót, és fújd át hóspray-jel, majd tegyél bele mécsest!

karacsonyi-disz-befottes-uveg3.jpg

Üvegpohár vagy kisebb befőttes üveg (figyelj arra, hogy egyenes legyen az oldala) oldalára ragasztgass kis ágacskákat, nagyon klassz rusztikus karácsonyi dekorációd lesz. Köthetsz köré szalagot is!

karacsonyi-disz-befottes-uveg8.jpg

Ezekhez a nagyon hangulatos mécsestartókhoz is mindössze 5 hozzávalóra van szükséged: befőttesüveg, akrilfesték vagy festékspray, műhó, szalagok és fenyőág (mű is lehet). A készítés folyamatát a képre kattintva tudod megnézni. 

karacsonyi-disz-befottes-uveg4.jpg

Tobozból, maradék függönyből, befőttesüvegből és sóból hihetetlenül szép mécsestartót készíthetsz (katt a képre a részletekért):

karacsonyi-disz-befottes-uveg-havas.jpg

Régi kottafüzetekből vagy kottás szalvétából dekupázs technikával nagyon hangulatos mécseseket készíthetsz:

karacsonyi-disz-befottes-uveg1.jpg

Hihetetlenül ötletes, és a látszatnál sokkal egyszerűbb elkészíteni az "ablakos" mécsestartókat, nekem így sikerültek:

blog-festett-befottesuvegek_1.JPG

Ha szeretnél készíteni a fenti képen szereplő Boldog karácsonyt feliratos táblát, itt találsz hozzá kottás szalvétát (a dekupázs technikához).

blog-festett-uvegek_1.JPG

Az elkészítés egyszerű: öntapadós papírra nyomtass ki karácsonyi figurákat (fenyőt, csillagot, hópelyhet, vagy akár rénszarvast), ragaszd rá a befőttesüvegre, jól nyomogasd rá, hogy ne folyjon be alá a festék. Kend át akrilfestékkel, a szép eredmény eléréséhez 2-3 rétegben is. Majd amikor megszáradt teljesen a festék, húzd le az öntapadós matricát. Tölts az üvegek aljára sót (műhavat is használhatsz, de mégiscsak olcsóbb és egyszerűbb a konyhasó), tegyél bele egy teamécsest, köss az üveg szájára egy szép szalagot és már készen is vagy! A rénszarvasos üveg alján én hó hatású akrilfestéket használtam, de megoldhatod egyszerűbben is: a frissen átfestett üveget hempergesd bele nagyobb szemcsés sóba

Az elkészítés képekben:

befottes-uveg-festes.jpg

Az ötlet innen származik.

És íme még néhány fantáziadús ötlet akrilfestékkel:

Ha nincs kedved a fentiekkel bíbelődni, és inkább készen szeretnél karácsonyi gyertyákat és karácsonyi dekorációt beszerezni, nézz be ide.

Remélem tetszettek az ötletek, Te melyiket fogod elkészíteni?

Köszönöm hogy elolvastad, örömteli alkotást kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr10011974560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása