Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Ne legyen nyűg a tavaszi nagytakarítás!

2018. március 17. - Megérzések_admin

Ha meghalljuk azt a szót, hogy tavaszi nagytakarítás, azonnal végigszalad a hideg a hátunkon. Már jóval azelőtt rémeket látunk, hogy nekifognánk, pedig akár lehetőségként is tekinthetnénk a bosszantó és hosszan tartó tevékenységre.

fejlec1_6.jpg

Lehetőség? – kérdezhetnéd a homlokod közepéig szaladt szemöldökkel. Igen, lehetőség! A helyzet ugyanis az, hogy akkor is ki kell takarítanunk a házat, ha semmi kedvünk hozzá. Ezért csak rajtunk áll, hogyan fogunk neki. Az egyik megoldás, hogy duzzogva húzzuk ki a porszívót, a másik pedig, hogy a kedvenc zenénkre táncolva töröljük a port.

Első lépésként tehát ideje nézőpontot váltanunk!

Tovább menve, a tavaszi nagytakarítás arra is jó, hogy tiszta lapot nyissunk az otthonunknak. Hisz ez az évszak a megújulásról szól, nem igaz? Akkor miért ne újulhatna meg a lakásunk is?

march-2018-host-specials.jpg

Ilyenkor már benned is ott tombol a jó hangulat, a természet ébredése, a jó idő keltette pezsgés és a nyár közeledtének izgalma. Sokkal másabb szemmel tekintesz a környezetedre, mint a téli komor szürkeségben; jobban kiütköznek a lehetőségek, amelyeket az otthonod rejt magában, és nyitottabb vagy az új dolgokra, a változásra, az újjászületésre.

Ha ránézel a régi bútorra, rögtön látni fogod, hogyan dobhatnád fel. Vagy ha belépsz a nappaliba, azonnal tudni fogod, mit kezdj a dohányzóasztallal, amit már évek óta szeretnél felújítani. Esetleg hogyan alakítsd át a konyhát, hogy tükrözze a személyiségedet.

A tavaszi nagytakarítás gyakorlatilag az otthonod kivirágoztatása.

4a80086ce0ae489c98108bd72532824b.jpg

Sőt! Keress új dekorációkat, varázsold a házat széppé és kényelmessé, egy olyan otthonná, ahová öröm belépni egy fáradt munkanap után; egy hellyé, amely menedéket nyújt a stressz és a határidők háborújában.

És ha már új színbe öltözteted, ne feledkezz meg a szortírozásról sem! Ahogy mondani szokás, válj meg a régitől, és teremts helyet az újnak. Ha már kidőlnek a ruhák a szekrényből, szánj rá néhány órát, és nézd végig őket. Sokkal jobb kedvvel fogod kinyitni a szekrényajtót reggelente, ha nem kell két kézzel visszatuszkolni a rád boruló stócot.

Gondolj bele! Minden, amire nyűgként tekintesz, hosszú távon kifizetődik!

Ráadásul, ugye mennyivel jobb egy virágillatú, tiszta és színes otthonba belépni, mint egy olyanba, ami még őrzi a tél egyhangúságát?

Pörgesd hát fel a tested és a lelked, és készülj a tavaszi nagytakarításra! Remélem, többé nem úgy gondolsz rá, mint egy kellemetlen nyűgre, hanem inkább mint egy lehetőségre, hogy kiteljesedhessen a benned élő lakberendező és szárnyra kaphasson a kreativitás.

Hajrá!

Welcome Home

A legendás otthonok szakértője

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr3513748110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása