Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

5 gyors és egyszerű forró ital hideg estékre

Akár már ma este kipróbálhatod

2016. december 05. - Zöldi Anita

Amikor este a munkából fáradtan és átfagyva hazaesel, az első utad valószínűleg a radiátorhoz vagy a kávéfőzőhöz vezet. Add meg a módját a felmelegedésnek, próbáld ki az alábbi forró italok egyikét, nem csak azonnal átmelegít, de gazdag ízélménnyel is megajándékoz, melyet megérdemelsz egy nehéz nap után. Kevés hozzávalóból álló, pár perces receptek jönnek, hogy akár már ma este kipróbálhasd őket.

forroital.png

1. Nutellás forrócsoki recept

Hmm hát ez de finom! A nutella egyébként is magáért beszél, de aki szereti a forró csokit, annak ez az ital egy eufórikus élmény lesz!

Recept (1 adaghoz): 
2,5 dl tej (tejérzékenyeknek kókusztej vagy mandulatej
1 teáskanál nutella (ha nagyon édesszájú vagy, mehet még egy!)
1 csapott teáskanál kakaópor
1 csapott teáskanál (vagy ízlés szerint) édesítő (por eritrit, por xilit vagy porcukor) 

Elkészítés:
Melegítsd fel a tejet egy lábasban, amíg gőzölögni nem kezd (ne forrald fel), tedd bele a hozzávalókat, keverd össze, majd ha teljesen elkeveredett minden hozzávaló, leveheted a tűzről. Tölsd poharakba, és díszítheted tejszínhabbal, csokireszelékkel, extra nutellával, ami éppen van otthon :) 

Tálalhatod kakaószórással is a tetején, egy ilyen bögréből:

creative-tops-termek-00014.jpg


Immunerősítő gyömbéres tea

Ilyenkor télen a szokásosnál nagyobb szükségünk van mindenre, ami az immunrendszerünket erősíti, és ha még finom is, akkor kifogásod sem lehet ellene :) Napi 1 bögrével nyugodtan megihatsz ebből a forró gyömbérteából:

Hozzávalók (2 adag):
5 dl víz
Friss gyömbér ízlés szerint (minimum 30 g, ha bírod a kicsit csípős ízét, mehet több is)
1 egész citrom
Méz ízlés szerint (cukorbetegek, fogyni vágyók eritrittel is édesíthetik, de édesítés nélkül is fogyasztható)

Elkészítés: melegítsd fel a vizet, dobd bele a felszeletelt vagy lereszelt gyömbért, és főzd kb. 20 percig. Vedd le a tűzről, kicsit hűtsd, majd amikor már iható a hőfoka, tedd bele a kifacsart citrom levét és ízlés szerint a mézet vagy más édesítést. Keverd jól össze, és már ihatod is :)

A gyömbérnek nagyon jó élettani hatásai vannak, nyugtatja a gyomrot, jó hatással bír az emésztésre, megfázás ellen is hatékony, tele van C-vitaminnal és kalciummal. Fogyaszd gyakran!

 gyombertea.jpg

 

Fűszeres latte

Ha munka után, fáradtan hazaérve, akár késő délután is szeretsz elkortyolgatni egy lazább tejeskávét, akkor feltétlenül próbáld ki ezt a pofonegyszerű receptet:

Hozzávalók:
2 dl tej (tejérzékenyeknek lehet kókusztej vagy mandulatej, ezekkel nagyon finom)
50 ml kávé (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb, attól függően, mennyi koffein fér bele még a napodba)
kb. 1 csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (ha nincs ilyened otthon, akkor 1-1 csipet fahéj, őrölt szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió)
ízlés szerint édesítés (méz vagy cukor, cukorbetegek vagy fogyni vágyók számára xilit vagy eritrit)

Elkészítés: öntsd bele egy tálba a kávét és a tejet, melegítsd fel (akár mikróban) fel, tedd bele a fűszereket és az édesítést, majd botmixerrel keverd át, hogy a fűszerek elkeveredjenek (nem fognak teljesen). Tehetsz rá tejszínhabot vagy szórhatsz a tetejére extra fahéjat.

cicas-karacsony.jpg

(Cuki cicás tálca és bögre itt)

 

Alakbarát fahéjas forró csoki

Forró csokiból sosem lehet elég :) Ha vigyázni szeretnél az alakodra, vagy még mentenéd ami menthető így a karácsonyi nagy zaba előtt, akkor csak óvatosan a cukorral és mézzel, próbáld ki ezt a receptet, nem kell aggódnod a zsírpárnák miatt, ha megiszol egy ilyet :)

bogre-kotott-ruhaban.jpg

Ezt a kötött ruhás bögrét itt tudod beszerezni. 

 

Forralt bor 

Számtalan forralt bor recept létezik, megtalálhatók százszámra magyar és külföldi oldalakon egyaránt, de ha nem akarsz vele pepecselni, akkor most karácsonyi vásárokban, kültéri rendezvényeken szinte mindenhol megtalálható. Mindenesetre azért leírok egy gyors forralt bor receptet, ha most hirtelen rákívántál:

Hozzávalók:
7,5 dl vörösbor (egy üveg)
3 dl víz
6 evőkanál cukor vagy 5 evőkanál xilit
10 szem szegfűszeg
2 rúd fahéj
5 citromkarika
ha van otthon, mehet még bele: 1 csillagánizs, 2 szem kardamom

Elkészítés: öntsd bele egy lábasba az összes hozzávalót, melegítsd fel, de ne forrald, mert akkor elvész a bor finom aromája. Közben kevergesd és kóstolgasd, ízlés szerint tegyél még a fenti hozzávalókból, ha úgy gondolod. Mielőtt felforrna vedd le a tűzről, öntsd poharakba és óvatosan kortyolhatod is! :)

forralt-bor-recept.jpg

Ha a receptek mellett szeretnél hanglatos téli bögréket is szeretnél nézegetni, kattints ide.

Te melyiket készíted el ma este?

 

(Képek forrása: Pinterest és Welcome Home webshop)

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr5512025839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása