Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Hogyan válaszd ki a megfelelő színt a lakásodhoz?

2017. november 20. - Megérzések_admin

Amikor át szeretnénk festeni a szobát, több órát is rászánunk arra, hogy kiválasszuk a megfelelő színt. Olykor még a család is összeül, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. Talán nem is egyszínű lesz, hanem kettő, talán ragasztunk az ágy fölé egy falmatricát, de arról elfeledkezünk, hogy a harmóniához a függönyök, a bútorok és a szoba többi kiegészítőjére is szükség van!

blogcikk_fejlec.jpg

Ha át akarjuk festeni a szobák falát, nemcsak azok színének kiválasztására kell nagy hangsúlyt fektetni, hanem a kiegészítőkre is. Sokan nem foglalkoznak eleget velük, nem játszanak a kiegészítőkkel (ágynemű, függöny, díszítés, gyertyák), pedig a megfelelő választással még egy sötétebb fal is bevállalható lenne. Főleg, mivel félünk a sötét színektől, pedig alaptalanul. Természetes megvilágítás és egy jó színpárosítás mellett semmi probléma nincs velük.

45dc2c9cb45391d106194ee4e53a32b8.jpg

Ha finom, nyugalmas érzésben gondolkodunk, akkor mindenképp a kék, a levendula, a rózsaszín és a halvány sárga a megkérdőjelezhetetlen választás. Emellett persze használhatunk különböző textúrákat, hogy a szoba még vonzóbb legyen. De ne felejtsük el a tapétákat vagy a falmatricákat se, hiszen kimondottan izgalmas, ahogy megtörik a helyiségek egyhangúságát.

blogcikk4.jpg

Ha egy élénk és izgalmas szobát szeretnél, akkor a narancs, az arany, a vörös és a sötét lila a te színed. Ezeket még egymással is párosíthatod. A konyhában a vajas sárgáról azonnal a sült keksz jut az eszünkbe, még a fürdőt inkább a kékkel azonosítjuk. Ám nem feltétlenül kell a régi séma szerint menni, nyugodtan fölülírhatjuk a szabályokat. Vagy vegyünk például egy kis dolgozószobát: a világos, semleges színek, sok fehér díszítéssel és természetes megvilágítással a nagy tér hatását keltik, emellett pihentető és üzletszerű is.

blogcikk1.jpg

Mi micsoda színországban?

A belsőépítészet kontextusában a semleges azt jelenti, hogy szín nélküli. Ide tartozik a bézs, az elefántcsont, a fehér, a fekete és a szürke. Ezeket az árnyalatokat a különböző színek kimondottan jól kiegészítik, tökéletes összhangot teremtve ezzel a lakásban. Például a bézs elképesztően jól mutat rózsaszínnel, sárgásbarnával vagy arannyal. A fehér pedig sárgával, illetve kékkel és barackos árnyalatokkal.

blogcikk2.jpg

A semleges színek lágyak és harmonikussá teszik a szobát, párosíthatjuk hasonló árnyalatú vagy épp színes bútorokkal. Attól függ, mit akarunk elérni az összképpel. Tudni kell továbbá, hogy a fehéres nüanszok visszaverik a fényt, ezáltal a szoba nagyobbnak tűnhet, míg a sötét, például a fekete, elnyelik, így a szoba olyan érzést kelthet, mintha össze akarna nyomni. Kis helyiségek esetén inkább világosabb tónusokban gondolkodjunk.

blogcikk3.jpg

Ne feledkezzünk meg a színek befolyásoló erejéről sem. Bizony nem érdemes egy hálószobába erős piros vagy narancsos nüanszot választani, mert ezek élénkítő hatásúak. A hálón inkább a nyugalomnak és a harmóniának kellene eluralkodnia, aminek előidézésére egy pasztell kék, egy lila vagy egy zöld például nagyon alkalmas.

Bárhogy is döntesz, vidd bele az egyéniségedet, és akkor nem fogsz mellélőni!

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr1413321407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása