Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Macskaszag a lakásban? Így űzd el!

2018. július 03. - Megérzések_admin

Noha már számos háztartásban megfordulnak a kígyók, pókok, tengeri malacok és nyuszik, még mindig a macska és a kutya a legnépszerűbbek. Vannak, akik szerint nincs helye állatnak a lakásban, míg mások inkább családtagnak tekintik, mint pusztán egy jószágnak a sok közül. Ők lesznek azok, akik még akkor is a lakásban tartják a cicát, ha szétszórja az almot, vagy mindent összeszőröz. Meg lehet ezt előzni? Nos, valójában nem, de van néhány praktika, amivel harcolhatunk ellene.

cicafejlec.jpg

Mit tegyünk a macskaszag ellen?

Válasszuk meg körültekintően az alom típusát! Érdemes többféle márkájú, fajtájú és textúrájú almot kipróbálni ahhoz, hogy meglássuk, melyik használatával csökkennek a szagok. Vannak olyanok, amelyek sokkal jobban megkötik a kellemetlen aromákat, míg mások kevésbé.

Persze vannak már illatos macskaalmok is, viszont azt tudnunk kell, hogy a kedvenceink nem szívlelik az erős aromákat. Legyünk hát figyelmesek a kísérletezéssel, hiszen, ha a cica túl kellemetlennek találja az illatot, az alom helyett talán inkább a szőnyegünket választja majd. (Ha így történne, súroljuk át a foltot ecetes vízzel, vagy mossuk ki benne a szőnyeget.)

efd2312fe570162687fd142efe36fbe4.jpg

Ezért próbáljuk ki inkább a szódabikarbónát, amely szintén megköti az illatanyagokat, és mivel nincs erős szaga, a cica sem fogja utálni.

A következő tippünk a légfrissítés. Gondolunk itt egyben a folyamatos szellőztetésre, illetve az illatosítók használatára. Választhatunk bolti fajtát, de készíthetünk akár házilag is. Az illóolajjal átitatott szódabikarbóna vagy agyagdarabok folyamatosan bocsájtják magukból az illatot.

De minden trükk hiába, ha nem takarítjuk naponta a vécéjét, illetve nem mossuk körbe hetente a fekhelyét. Ha van kosara, azt is érdemes havonta többször kirázni, kitisztítani, hiszen így a szőrtől is megszabadulhatunk. Egy gumikesztyűvel például nagyon jól össze tudjuk szedni a szőrt anélkül, hogy mindenfelé szállna.

Mit tegyünk a szétszóródó alom ellen?

Vannak már a piacon olyan cicavécék, amelyeknek tetejük és kis ajtajuk is van. Miért ajánljuk? Mert így nem fog mindenfelé szétszóródni az alom, ha dolga végeztével elkaparja az ürüléket.

14bfba7c61cff7859792c80e712ed256.jpg

Sőt, érdemes lenne egy kis macskaszőnyeget is venni, így, ha kijön a dobozából, nem a parkettát vagy a szőnyeget fogja összealmozni, illetve koszolni.

Mit tegyünk a sok szőr ellen?

Ha vedlik a cica, akkor vedlik. Nincs mit tenni. Szerezzünk be egy macskafésűt, és porszívózzunk többször.

Macskaház, mint a dekoráció része

Nem kell, hogy a macska kosara vagy az almos tál elcsúfítsa a lakásunkat: lehet a dekoráció része is. Nézd csak meg ezt a képet!

72ad09af85231b16c5a1a77984066abb.jpg

Vagy ezt:

3dbaf8a83a0e3d41460fa8e665070756.jpg

Egyszerűen tökéletes! Ízléses, modern és teljesen beleolvad a lakás kinézetébe. Nem otromba, nem kiábrándító, hanem mintha egy különálló dekorációs elem lenne. Annyi a különbség, hogy valójában macskalak.

Képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr2114090403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása