Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Nyugodt pihenésre vágysz? Így rendezd be a hálószobát!

2018. április 27. - Megérzések_admin

Nemcsak a közösségi terek, mint a konyha vagy a nappali lehet stílusos, hanem a hálószoba is. Sőt, már csak azért sem szabad elhanyagolni, mert ott pihenünk, relaxálunk és alszunk. Pont emiatt már a színválasztásra és a fényforrásokra is nagy gondot kell fordítani. Ideje hát berendeznünk egy stílusos és egyedi hálót, ahol édes a pihenés.

8b64aaa2cb06323bcf28000b263a2bfe.jpg

Annak ellenére, hogy napközben nem töltünk túl sok időt ebben a helyiségben, nem kell olyan sterilen és távolságtartóan kinéznie, mint egy kórházi szobának. A hálót egyébként sem feltétlenül kell csak alvásra használnunk: berendezhetünk például egy kellemes olvasósarkot is az ágy mellett. Nyáron egy hűsítő limonádéval, télen pedig egy forró kakaóval és egy pléddel tehetjük még meghittebbé a kikapcsolódást.

De térjünk is rá az alapokra: a fényforrásokra és a falakra. A megfelelő színválasztásról ebben a cikkünkben írtunk. Ami pedig a világítást illeti, ne használjunk nagyon erős, kék fényt, mert megzavarhatja a békés alvást: az agyunk és a szemünk a nappallal kapcsolja össze. Ezért szokták javasolni, hogy ne telefonozzunk, és ne nézzünk televíziót, vagy laptopot lefekvés előtt, mert ezek az eszközök is kék fényt sugároznak.

A helyiségbe lépve inkább kellemes, meleg fény töltse meg a szobát; főleg az éjjeli lámpáknál fontos a használatuk, hiszen ez zavarja legkevésbé a melatonin termelését, ami ismertebb nevén az alváshormon.

85d53434fd76e25fc76e2110f4c34a42.jpg

Most pedig térjünk is át a berendezésre. A szoba középpontjában legyen az ágy, majd szimmetrikusan rendezzük be a helyiséget. Hogy ne rúgjuk le lépten-nyomon a kislábujjunkat, kerüljük a nagy, terebélyes bútorokat. Senki sem szeret úgy felkelni reggel, hogy már az első lépését megbánja a lábujja.

Meghittebbé és kellemesebbé tehetjük a hálót néhány fényképpel, festménnyel, díszpárnákkal vagy földig érő, színes függönyökkel. Szerezzünk be egy gyönyörű takarót vagy plédet, amely lefedi az egész ágyat; a mintázata és a színe hozzájárul a szoba hangulatához.

bc8aa044b38d7f3fe2cd8c9a280f489d.jpg

És ha már nyugodt alvás, ne feledkezzünk meg az illatokról se: zsákokkal, gyertyákkal, füstölőkkel lesz még édesebb a pihenés. A levendula és a jázmin a tökéletes választás, ha el akarunk lazulni.

Persze az sem mindegy, hogy milyen ágyneműt választunk; a Welcome Home termékek kiváló nedvszívó, emellett hőmérséklet-kiegyenlítő képességűek. Így biztosítják a pihenést.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr6613874542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása