Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Milyen szobanövényt válasszak?

2018. július 02. - Megérzések_admin

Míg egyeseknek teljesen egyértelmű: nem hiányozhatnak a növények a házból! Addig mások ezt is körültekintően és körülményesen kezelik. Milyen növény? Hova? Milyen kaspó? És még sorolhatnánk a megannyi kérdést, ami felvetődhet növényfronton. Ha meg még a különböző stílusirányzatokat is figyelembe vesszük, akkor aztán teljes a káosz. Mi ennyire nem fogunk belemenni a szobanövénytanba, ám azért néhány hasznos tippet mégis adhatunk. Sőt, azt is megmutatjuk, milyen virág való a megszállott túllocsolóknak.

novenyfejlec.jpg

Kellenek a szobanövények! Ez tiszta sor. Nem jó hír azonban azoknak, akik körözött növénygyilkos hírében állnak. Pedig bizony számos jótékony hatásuk van: oxigént termelnek, otthonosabbá varázsolják a lakást, illetve – ha hihetünk a szóbeszédeknek – néhány növény ráadásul megtisztítja a környezetet a káros energiáktól, és pozitívat termel. Ilyen például a vitorlavirág is.

Ha már szóba jött az oxigén! Még bizonyára emlékszünk rá biológiából, hogy a növények csak nappal állítanak elő oxigént, mert sötétben ők is inkább felhasználják. Ezért nem szabad élő szobanövényt a hálószobába tenni. Ezt a díszítőelemet hagyjuk meg inkább a konyhába, a nappaliba vagy a fürdőszobába.

Na, de hogyan?

Számos gyönyörű kaspót, kosarat, meg egy csomó csecsebecsét lehet már kapni, amiben jól mutatnak ezek a növények. Ám, mi van akkor, ha te inkább azt mondod, hogy szakítasz a megszokott dolgokkal? Kukába azzal a kaspóval, nem állok be a sorba! – gondolod, és erősen járatni kezded az agyad. – Na, de akkor mi más lehetőségem van?

Megmutatjuk!

01df00064fb3fa1caf01eeeabada3752.jpg

Imádnivaló ez a megoldás! Egyszerű, mégis olyan mutatós, hogy vendég legyen a talpán, aki dicséret nélkül képes elmenni mellette. Hihetetlenül bravúros.

ad85b3c8438e136d98ff810a8e048c9f.jpg

A kaktusztrend sem járt le, csak némiképp átalakult. A tálakba ültetett szúrós növények még mindig menők, ám szükség van egy kis csavarra ahhoz, hogy még elbűvölőbb legyen. Pont, mint a képen: tökéletesen látszik, hogy egy kis fantáziával milyen szuper dísz születhet.

 84eda855749e86a38b709f47e7a162d5.jpg

A mi szívünket elrabolta. És a tiédet? Letisztult, kellemes ránézni, ráadásul egyedi. Sőt! Mutatunk még valamit:

caaf542b778679365b185508f23cb634.jpg

Na ehhez azért már kellett fantázia.

Volt már szó a kaktuszokról, amely köztudottan a feledékenyek növénye: ha egy hónapban egyszer jut eszedbe meglocsolni, akkor sincs semmi baj. Na, de mi van azokkal, akik folyamatosan túllocsolják a virágokat?

22dcdb48fe510bb7e7a60beecf25d0fa.jpg

Bizony, bizony! Nekik találták ki a vízinövényeket.

Reméljük, segítettünk ezzel a néhány nagyszerű tippel, és sikerült átalakítani a házat növényfronton. Ha pedig még több különleges dekorációra vágysz, akkor nézz meg néhány ötletes minikertet. Kattints!

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr8014088995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása