Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Ágyneműválasztás 3 egyszerű lépésben

2018. május 18. - Megérzések_admin

Nagymamáink még mindig a tollra esküsznek, manapság azonban sokkal színesebb és szélesebb a kínálat, mint az ő idejükben volt. Pont emiatt érezzük úgy néha, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk választani. Míg a nagyink még mindig boldog a tollpaplan alatt, addig a mi esetünkben benne van a pakliban, hogy rosszul döntünk, és számos kellemetlen éjszaka vár ránk.

fejlec1_9.jpg

Újabban rendkívül sokan küzdenek alvásproblémákkal, amelynek főbb okai elsősorban a nappalban keresendők, mégis fontos a megfelelő ágynemű és fényforrás a hálószobában. Arról persze rengeteget hallani, hogy körültekintően kell megválasztani a matracot, hiszen nem mindegy, milyen keménységű kerül az ágyunkra, illetve a párnát is, amelynél szintén fontos a megfelelő keménység és forma. De mi a helyzet az ágyneművel?

  1. lépés: mindig tudd, milyen méretű a paplanod!

Te is jártál már úgy, hogy nagyobb volt az ágyneműhuzatod, mint a paplanod? Ha sokat forgolódsz éjszaka, gyakran kelsz arra, hogy a paplan összekuszálódik a huzatban, netán kicsúszik belőle? Bizony emiatt is felkelhetünk egy téli vagy egy hűvös nyáresti éjjel arra, hogy megfagyva fekszünk a takaró alatt, ami már csak a huzat, hiszen a paplan valahol a lábunknál van összegyűrődve.

Az egyszemélyes paplanok 140x200 centiméteresek, míg a kétszemélyes paplanok 200x220 centiméteresek. Ettől persze még a nagy átlag is eltérhet (például a 140x220-as, illetve 240x220-as méretű paplanok), ezért érdemes mindig pontosan tudni, milyen méretben vásároltunk paplant, és annak megfelelően megvenni rá a huzatot.

  1. lépés: ne hanyagold el a színt és a mintát!

Bizony! Az ágynemű is hozzájárul a helyiség hangulatához és harmóniájához.  Ha számodra is fontos a lakberendezés, a színek összhangja, akkor mindenképp figyelj az ágynemű árnyalatára és mintájára is. Ebben a cikkünkben említettük, hogy a színek nemcsak a hangulatunkra, hanem az éjszakáinkra is hatással lehetnek.

Ha szeretnénk nyugodt éjszakát, akkor válasszunk kék vagy barna színű ágyneműt, viszont ha a szerelmi életünket hevítenénk fel, akkor pirosat.

  1. lépés: mindig törekedj a minőségre!

Ezért kerüld el mindenképp a műszálas ágyneműket, és válassz inkább pamutot. Ez az anyag jól szellőzik, nyáron hűt, télen fűt, és segít elvezetni az izzadságot.

A damaszt és a szatén is pamutból készül, mindössze a szövés tér el egymástól. Ezt is vedd figyelembe, amikor ágyneműt vásárolsz. A szaténnal azonban vigyázni kell, hiszen készülhet műszálas anyagból is.

Hasznosnak találtad bejegyzésünket? Akkor oszd meg ismerőseiddel! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr2213976758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása