Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

5 dolog amiben ne higgy az asztalosnak, ha jót akarsz :)

2016. április 17. - Zöldi Anita

Ha éppen lakásfelújítás előtt állsz, vagy egyszerűen csak úgy döntöttél, új bútort csináltatsz, feltétlenül olvasd el ezt a posztot, hogy még időben elkerülhesd azokat a problémákat, melyek akkor fordulhatnak elő, ha teljes mértékben az asztalosodra hagyatkozol…

8ca6aa7ki.png

Velem is előfordult már, hogy – kezdő lévén – mindent vakon elhittem az asztalosnak, mondván, ő ért hozzá, de később sajnos kiderült, hogy azért javasolt sok mindent, mert neki úgy kényelmesebb… Nem minden asztalos egyforma természetesen, sőt, szeretjük őket és megbecsüljük a munkájukat, de jobb, ha az alábbiakat átgondolod, mielőtt bármire rábólintasz.


1. Ha L alakú konyhaszekrényt csináltatsz, ki kell találnod, mi legyen a sarok résszel. Ma már kaphatók nagyon szuper kihajtható fém polcrendszerek, amelyekkel nagyszerűen ki lehet használni a helyet, én ha újra lenne lehetőségem, biztos, hogy olyat szeretnék! Asztalosunknak az volt a véleménye, hogy túl sok helyet elvesz maga a szerkezet, nem lehet jól kihasználni… hát lehet, de jelenleg egyáltalán nem használjuk ki azt a részt, mivel nem tudunk bemászni, és nem igazán tudunk ott semmit tárolni… úgyhogy hajrá kihajtható fém polcrendszer és egyéb hasonló okos megoldások! :)

konyha-sarok.jpg

2. „Nem tudtam úgy megcsinálni, ahogy kértétek, mert sajnos pont éppen ez vagy az történt / elfogyott az anyag / így jobban néz ki / így stimmel a fa erezete … stb stb.” Nem-nem. Szépen szétszedni, újra csinálni. Elvégre az ember nem csináltat évente új bútort, jó pár évig azt nézegetni kell, és bizony nem annyira jó minden egyes ajtónyitáskor arra gondolni, hogy de hát én ezt nem is így akartam…

3. Nem ajánlja ezt vagy azt a ritka, de csodaszép színt, mert ahhoz majd nem fogsz tudni ugyanolyat kapni később… és? Ha tényleg tetszik, és beleszerettél, ne hagyd magad lebeszélni! Egyáltalán nem biztos, hogy később akarsz majd hozzátenni a konyhabútorhoz, ha meg mégis, választhatsz egy teljesen más, az eredetihez passzoló színt is.

commercial-kitchen-design.jpg
4. Nem ajánlja azokat a nagyon menő vasalatokat a fiókokban, amitől olyan szépen csusszan, mert hát szép meg jó, de drága… Az ne az ő baja legyen :) Ha neked tetszik, és belefér a keretbe, kérd bele, mert tényleg szupi :) Ugyanez érvényes a különféle trükkösen kihúzható fiókokra, fém polccal vagy más ügyes helykihasználó megoldással, mint ez itt: 

konyhapolc.jpg


5. Erősködik, hogy a sütőt ne a főzőlap alá tedd, hanem a szekrény másik részébe, beépítve, kb. szemmagasságban, mert milyen jó, hogy nem kell hajolgatni… Igen egyébként szerintem is szép így, és nagyon modern, viszont tény hogy ha sütsz, akkor nem tudod a páraelszívót olyan hatékonyan használni, mintha alatta lenne a sütő, így a sült hús illata belengi majd az egész házat, persze ez sem feltétlenül zavar mindenkit ;)

santha_j.jpg

Nektek volt hasonló, vicces vagy kellemetlen szituációtok az asztalosotokkal? Vagy van olyan szívvel lélekkel dolgozó, minden kívánságot teljesítő asztalos, akit szívesen ajánlanátok másoknak? Várom a kommenteket! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr18615254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása