Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Hogy kerül narancs a fára, fahéj pedig a gyertyára?

2017. december 04. - Megérzések_admin

Mennek a napok, mendegélnek előre, és meg sem állnak az év végéig. Ám utána sincs pihenés, hiszen fénysebesen vetjük bele magunkat az újévbe. Ezekben a napokban az a legcsodálatosabb, hogy a család együtt várja a karácsonyt, a faállítást, a díszítést, és a lakás dekorálásába még a kisebb gyerekeket is be lehet vonni.

fejlecnarancskesz.jpg

Néha azonban elfogy az ihlet, és hiába törjük a fejünket, semmi sem jut az eszünkbe. Mi kerüljön az ajtóra? Már megint koszorú? Mi lenne, ha inkább én magam csinálnám meg az ajtódíszt? Igaz ez a függöny, az asztal és a polcok dekorálására is. Próbálunk belefogni, de megannyi kérdés tolul elénk, amiken nem tudunk csak úgy átlépni. A következő ötletekben az a jó, hogy egyszerre dekorációs elemek és illatosítók. Hát így kerül a narancs a fára, fahéj pedig a gyertyára.

blogbejegyzes1.jpg

Ha mégis koszorú mellett döntesz, ami az ajtódísz kérdését illeti, még véletlenül se bonyolítsd túl a dolgot. Tudod, a kevesebb, néha több! Köss össze néhány fenyőágat kör alakban, majd készíts rá olyan díszeket, mint amit a képen is látsz. Egy fahéj, egy karika narancs és egy ág fagyöngy. Egyszerű, mégis elegáns és ünnepi.

blogbejegyzes2.jpg

A következő ajtódísz nem egy hétköznapi koszorú. A paprika és a narancs nemcsak a konyhában, hanem a lakberendezésben is nagyon jól kiegészítik egymást. Próbáld csak ki!

blogbejegyzes3.jpg

Így kell egy unalmas gyertyából egy letisztult, mégis egyedi asztali díszt varázsolni. Fűzz fel fahéjat és narancskarikákat egy drótra, majd kösd a gyertya köré.

blogbejegyzes4.jpg

A fahéj önmagában is képes arra, hogy ékességbe öltöztesse az egyszerű gyertyákat. Tedd rá egy régi tányérra, amiken anno a kávéscsésze pihent, vagy tedd egy nagyobb tálba, majd béleld ki az egészet fenyőtobozzal és fagyöngyökkel. Dekorálhatod vele a konyhaasztalt vagy a nappali dohányzóasztalát.

blogbejegyzes5.jpg

Színes, díszes és illatos. Ehhez az ünnepi díszhez nincs másra szükség, mint néhány zacskó szegfűszegre, két narancsra, díszes kötözőkre és szalagokra. Felakaszthatod a csillárra, az ablakba, sőt még a karácsonyfára is.

aac6ca5eb339f0abca7566550bb54acc.jpg

Ha pedig megszomjaztál a nagy dekorálásban, a megmaradt narancsból, szegfűszegből és fahéjból készíthetsz egy adag forralt bort! Így lesz teljes a várakozás és izgalmas az este. Sőt, szervezhettek egy nagy családi dekorálást, és akár már az előre elkészített mámoros ital társaságában ülhettek össze dekorációkat gyártani. Ettől olyan fantasztikus ez az időszak!

A változatosság örömétől.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr5013427793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása