Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Giccsmentes ajándékötletek pároknak

2016. december 01. - Zöldi Anita

Nehéz dolgunk van, amikor egy párt, vagy házaspárt kell megajándékoznunk. Néha a saját szüleink is nehézséget okoznak, pláne ha baráti párról, vagy frissen nősült tesóról van szó. Ha külön az egyiknek és külön a másiknak is veszel valamit, figyelned kell, hogy azonos legyen az ár/érték arány, ha pedig közös ajándékot veszel, félő, hogy nem találod el, és valamelyiküknek nem fog tetszeni, vagy hogy sablonosba, netalán giccsesbe hajlik a dolog. Íme három kategória, amin belül több tippet is találsz arra, hogy giccsmentesen megúszd az ajándékozást, de mégis örömöt okozz.

giccsmentes.png


1. Élmény ajándék

Nagyon menők mostanában a különféle dobozos élmény ajándékok, amiket már lépten-nyomon megvehetsz, éppen ezért szerintem ezek egy kicsit már uncsik, és nem biztos, hogy az ár/érték aránya minden esetben olyan jó. Érdemes inkább egy konkrét élményre befizetni a párt, de persze ehhez jól kell ismernünk őket, hogy ki tudjuk választani a megfelelőt. Lehet ez akár nyelvtanfolyam, koncertjegy, sportesemény belépő, színházjegy, egy-két napos tanfolyam, stand-up előadás, fesztivál-belépő, (Máris mennyi ötlet ugye? De azért csak olvass tovább!) természetesen kortól és érdeklődéstől függően.

Egy egészen új és egyedülálló ötlettel találkoztam nemrég, szerintem óriási: barkácsutalvány a Creator Nyitott Műhelyben, ahol helyszínt, tanácsot, segítséget és eszközöket is adnak egy jó kis kreatív időtöltéshez – ha szereti a pár a kézműveskedést, barkácsolást, nyitottak a DIY dolgokra a mindennapokban is, biztos, hogy örülni fognak! A közös „munka” eredményéről pedig mindig te jutsz majd az eszükbe :)

diy-par.jpg
2. Közös cuccok a lakásba

Ez sem egyszerű feladat, mert tudnunk kell, hogy mi az ami esetleg már van nekik, több is van nekik, vagy nem szeretnének olyat, vagy épp pont olyat szeretnének, ezért nem árt, ha van egy ismerős, aki súg nekünk, ha nem vagyunk képben ezekkel a dolgokkal.

Jó ötlet lehet egy modern, letisztult design-ú, jó minőségű ágyneműhuzat, szigorúan giccsmentesen, mint ez itt:

come-closer-agynemuhuzat.jpg
Még nászajándékba is jól jöhet egy ilyen  ágynemű, itt találsz még hasonlókat.

Ahogy a címben ígértem, nem mondható giccsesnek, viszont nem is mindennapi szükséglet például egy ilyen sajtos készlet, pont ezért valószínűleg nincs is minden háztartásban, de épp emiatt lehet ez egy friss és izgalmas ajándékötlet. Egy sajtimádó vagy egy gourmet házaspár biztos tud vele mit kezdeni, de akár egy borszakértő családban is jó helye lesz, persze akkor dukál mellé egy üveg minőségi bor is. Innen az ötlet.

sajtos-cuccok-ajandek-paroknak.jpg

Ha közös háztartást vezetnek, örülni fognak olyan konyhai kellékeknek, amelyek valamennyire praktikusak is, de mégsem unalmasak, és jól néznek ki, mint például ezek a grillpartihoz vagy vendégváráshoz alkalmas , mediterrán hangulatú készletek.

oliva-hang_kep.jpg

Ha nem akarsz sokat költeni, és valami apróságot keresel (pl. kollégáknak), akkor ezeket a kis konyhai készleteket ajánlom, praktikusak is, de jópofák is, és nem kell vagyonokat elkölteni rá.

ajandek-paroknak.jpg

Itt találsz Yours & Mine tálkát, itt pedig 2 darabos bögre készletet kávés designnal.


3. Pihenés, wellness, utazás

Na, ezt mindenki imádja, ezzel tuti nem lősz mellé! :) Kivéve ha nem tudod, hol voltak eddig, hová vágynak, hová semmiképp sem mennének, stb stb... Erre jó például egy utazási utalvány, hiszen azt bármire be lehet váltani (wellness hétvége, repjegy, szállás, körút, bármi), na meg akkor is hasznos, ha nem tudod őket komplett utazással meglepni. Akár egy 5000 Ft-os utalványt is ajándékozhatsz, annyiból is el lehet utazni pl. egy egynapos útra, vagy összefoghattok a család többi tagjával, és vehettek nagyobb összegben. Ha nyárra még gyűjtenek mellé, egy jó kis tengerparti út is kijöhet belőle. Itt érdemes utalványt venni, itt pedig lehet utazásokat is nézegetni.

holidayshop_hu_poszt1.jpg

Ha a pár szeret utazni, de mindig maguk intézik, akkor inkább ne rizikózz az utalvánnyal, nézz körül ebben a cikkben, ahol utazásmániásoknak találsz ajándékötleteket. De ha pl. tudod, hogy gyakran utaznak, meglepheted őket egy páros utazási csomaggal, amit magad is összeállíthatsz, de itt is találsz párat

Szerinted megfelelően giccsmentesre sikerült az összeállítás? Van esetleg még egyéb ötleted?
Írd meg kommentben! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr8312015330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása