Welcome Home - Érezd magad otthon!

Welcome Home

Feng shui: lakberendezés pozitívan

2018. március 30. - Megérzések_admin

Szeretnél megújulni? Kivirágozni, mint a természet? Igen? Akkor rendezd át a lakásod a feng shui szerint. Űzd el az otthonodból a negatív energiákat, és töltsd meg a szobákat pozitív rezgéssel, frissességgel és életkedvvel! Így még a tavaszi fáradtságot is könnyebb lesz legyűrni.

fejlec_6.jpg

A feng shui, vagy fengsuj egy ősi kínai tudomány, a térrendezés művészete, célja egy olyan lakhely kialakítása, amelyben jól érezzük magunkat. Alapja a föld energiájának feltérképezése, a negatív energiák megszüntetése. A lényege, hogy úgy rendezzük be a lakásunk, hogy az életenergia minél hosszabb ideig keringjen benne.

E szerint az otthonunk minden helyisége befolyással van az életünk egyes területeire, vagyis az ember kölcsönös kapcsolatban van a lakással, amiben él.

18ff52dee9bac9cce1a73c5386820b53.jpg

Előszoba

Az első dolog, amit fontos megfigyelni, az a bejárati ajtó elhelyezkedése, hiszen ezen keresztül áramlik be a pozitív életenergia, vagyis a csí a lakásba. Ám, vigyázz! Ha az ajtó tükörrel néz szembe, a csí nem jut be a lakásba, mert a tükör rögtön visszaveri.

Tisztítsuk meg az előszobát a cipők halmától és a rendetlenségtől: a káosz, a kosz és a felfordulás negatív energiákat teremt, ráadásul nem egy szép látvány.

409e43e5bc0c0f931a46eb1cd81320d4.jpg

Hálószoba

Mivel a hálószobában pihensz, alszol, és próbálod megtalálni a nyugalmat, itt van a legnagyobb szükség a pozitív energiákra, és az általuk kifejtett hatásokra. Ha lehetséges ebben a helyiségben mindenképp mellőzzük az elektromos berendezéseket és a növényeket is. Ez utóbbiak sötétben ugyanúgy oxigént használnak és szén-dioxidot termelnek. A lámpa mindig az éjjeliszekrényen kapjon helyet, és ne a fejed fölött.

Tipp: szabadulj meg a rendetlenségtől, a régi holmiktól, és a már évek óta nem használt kacatoktól. Ezáltal felszabadítod a teret, ami alapvető fontosságú egy harmonikus ház megteremtéséhez.

A levegő és a fény elengedhetetlen eleme a feng shui energiájának, ezért a hálóban szellőztess gyakrabban, engedd be a friss levegőt, és a lehető legtöbb természetes fényt.

ab78ad801bdacea75df282b6aaff818c.jpg

Dolgozószoba

A dolgozószoba kialakításánál arra figyeljünk, hogy az asztalunk ne legyen háttal az ajtónak. Ha ez nem lehetséges, akkor tegyünk egy tükröt az asztal fölé a falra, így nem érezzük magunkat kellemetlen helyzetben, és azonnal látjuk, ha valaki belép a szobába. Sőt, ha fal van a hátunk mögött, az a feng shui szerint támaszt nyújt.

Emellett szerezz be néhány kristályt is, és akaszd az ablak elé; ezek segítik az energia áramlását. Ha jól érzed magad, és hatékonyan tudsz dolgozni, akkor kiegyensúlyozottabb és kipihentebb leszel.

Tipp: minden helyiség esetén igaz, hogy a sötét sarkokat érdemes megvilágítani, hiszen ott keletkeznek a negatív energiák.

4b8d5fb0bfe108673e0ce99612290abd.jpg

Fürdőszoba

A feng shui szerint a legérzékenyebb terület a fürdőszoba a sok cső és vezeték miatt: ezeken keresztül könnyedén elillan az életenergia. Sőt, a lefolyóban és a vécében egyaránt keletkezhetnek negatív energiák, és ugyanúgy megszökhet a csí; ezért kell a vécéülőkét csukva tartani.

Tipp: ha sok természetes fény áramlik a helyiségbe, nyugodtan díszítsük növényekkel. Arra azonban figyeljünk, hogy a hegyes levelűek, sőt még a kaktuszok is vonzzák a negatív energiákat.

A természet megidézése egyébként is a végtelen gazdagság és a bőség szimbóluma, ezért segít, ha néhány buja zöld növénnyel, mint a bambusz, újrateremtjük a természet energiáját.

6e298e4408082f974c6aeb1a54ff5d93.jpg

Nappali

A nappali az együtt töltött idő, a közös társalgások, a vendégek fogadásának helyisége. Itt is ügyeljünk a sötét sarkok megvilágítására, és helyezzünk kristályt az ablakba.

Ha szeretjük a csobogókat, akkor újítsunk be egyet, hiszen a víz energiáját szintén a gazdagsággal kapcsolja össze a tudomány. A szökőkutak a legnépszerűbb feng shui elemek, ám arra mindenképp ügyelj, hogy ne tedd a hálószobába.

Ha pedig nem szereted a növényeket, nyugodtan helyettesítsd élénk, élettel teli képekkel. Ugyanígy: ha zavar a csobogó, tegyél ki egy olyan festményt a falra, ami a víz mozgását örökítette meg.

A feng shui mellett érdemes tisztázni a bágua térkép fogalmát is. E szerint minden égtáj egy-egy életterületünket jelöli: az észak a karriert, kelet az egészséget, dél a hírnevet, nyugat a kreativitást, északkelet a tudást, északnyugat az utazást, délkelet a gazdagságot, délnyugat pedig a párkapcsolatot. Így az északi fekvésű helyiségeket érdemes „aranyba burkolni”, hiszen a feng shui szerint a gazdagság színe az arany.

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomehome.blog.hu/api/trackback/id/tr4713789924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása